Solul astfel lucrat se prezinta cu o suprafata plana, iar bulgarii sunt de dimensiune regulata, astfel incat de multe ori se poate trece direct la semanat

Sapele intra pe rand un sol, una cate una si acest lucru permite un minim de utilizare a energiei din partea motocultivatorului si durata lor de viata este mai mare, deoarece lucreaza doar ca se afunda.

Sapa cu cazmale nu este tractata de motocultivator, ci mai degraba ajuta la avansarea motocultivatorului avand in vedere ca sapa cu cazmale este singurul instrument care poate lucra in soluri umede, deoarece motocultivatorul nu este in pericol de a fi impotmolit (in cazul in care tractiunea la rotile motocultivatorului este una minima). Chiar si pe teren inclinat il pastreaza intr-o pozitie stabila. In plus, se reduce consumul de carburant in comparatie cu tipul conventional de prelucrare: aratura, frezare, scarificare…
Nu formeaza stratul compact si impermeabil de sol, care impiedica atat o dezvoltare mai mare a radacinilor, cat si fluxul regulat de apa, asa ca nu declanseaza fenomene periculoase de alunecare a solului lucrat, in special pe coline si in panta.

Garanteaza intotdeauna rotirea sapelor si prin urmare, permite atat o aerare mai rapida a solului cat si eliminarea de la radacini, a buruienilor daunatoare.
Nu necesita efort de tractiune sau de franare de la motocultivator si poate fi utilizat pe o panta abrupta, fara nicio problema si in conditii de siguranta deplina.

Model

Latime

de lucru

Putere necesara

Numar sape

Greutate

M 504

50 cm.

Intre 8 – 13 CP

4

77 kg.

M 654

65 cm.

Intre 10 – 16 CP

4

88 kg.

M 956

95 cm.

Intre 10 – 18 CP

6

110 kg.